hoe leef je meer met minder

1. Start met wat je het laatste jaar niet gebruikt hebt.

Maak een kast of lade leeg en leg enkel terug wat je het afgelopen jaar gebruikt hebt. Doe niet alles in 1 keer. Neem je tijd. Moment vrij? Tackle een volgende kast, lade of schap.

2. Waar zijn die foute aankopen?

Zoek dan vooral in deze categorieën: boeken nooit gelezen, kledij nooit gedragen en keukentoestellen nooit gebruikt en neemt nogal veel plaats in op het aanrecht.

hoe leef je meer met minder
hoe leef je meer met minder

3. Tip van de opruimgoeroe

Een tip recht uit Marie Kondoland - je weet wel de Japanse opruimgoeroe met internationale bestsellers en een Netflix-reeks over opruimen: ruim op per categorie. Een voorbeeld: wil je beginnen met je boeken? Verzamel dan al je boeken – ja allemaal! - op 1 plek. Dat is nodig om met je eigen ogen te kunnen zien hoeveel je van 1 categorie hebt. Zo maak je het jezelf een pak makkelijker om zaken weg te doen.

 

Wat doe je dan met al die spullen die je kwijt wil? Breng ze naar Cirkels. Spullen én mensen krijgen hier kansen. Spullen herwaarderen en hergebruiken en tegelijk een plek zijn voor mensen om te leren en te groeien, dat is waar het bij Cirkels om draait.

Ontdek hier hoe je herbruikbare spullen kan geven.