Vintage en retro zijn helemaal terug in. Maar hoe zorg je ervoor dat die unieke stukken een goede plaats krijgen in je interieur? We zetten je op weg met deze 3 tips:

vintage en retro

Maak een lijstje

Het is een beetje zoals met solden. Het risico op focus verliezen en miskopen doen schuilt altijd om het hoekje. Maak daarom een lijstje van vintage- of retrospullen die je graag wil. Zo kom je thuis met de spullen waar je echt naar op zoek was.

Elke kras is een verhaal

Vintage vertelt een verhaal. Het is niet nieuw, het heeft al een leven meegemaakt bij iemand anders. Laat je daarom niet afschrikken door een kras. Want achter zo’n kras zit een heerlijk verhaal. Dat verhaal dient gegarandeerd als gespreksonderwerp bij een etentje.

vintage en retro
vintage en retro

Combineren kan je leren

Wil je een volledig vintage interieur? Ga er vooral voor. Behoed je wel van overdaad. Net zoals met veel in het leven, gaat het om balans. Mix oude en nieuwe spullen, balanceer de donkere vintage fineermeubelen met zachte tinten zoals wit en pastelkleuren en vooral: blijven mixen en matchen.

Kom naar onze Retroweek van 13 tot 20 maart en wie weet kan je heel wat items van je lijstje vinken. Nieuwsgierig naar het aanbod? Check de Retroweek op Facebook voor updates.

Al onze winkels nemen deel aan de Retroweek.